Bratislava na svojej webovej stránke spustila 3D prehliadky Petržalky

17.07.2013 Bratislava

Bratislava 16. júla (TASR) - Petržalská samospráva vybrala niekoľko lokalít mestskej časti, ktoré dala spracovať do trojrozmerného prevedenia. Návštevníci petržalskej webovej stránky (petrzalka.sk/3d-prehliadky-petrzalky) si tak môžu pozrieť miesta, ktoré ľudia radi využívajú na oddych, relax, šport, prechádzky či iné trávenie voľného času, ale aj lokality menej známe a menej navštevované. TASR o tom informovala Katarína Macenková z tlačového referátu mestskej časti Bratislava - Petržalka.

"3D fotografie Petržalky ponúkajú prehliadky obľúbeného Sadu Janka Kráľa, Petržalského korza, Veľkého Draždiaku, či Chorvátskeho ramena. Prostredníctvom tohto spracovania je možné 'navštíviť' zimný štadión v Ovsišti, jedinečný areál Závodiska, š. p., či prezrieť si historický vojenský bunker spolu s vojenským cintorínom z obdobia 1. svetovej vojny," uviedla Macenková. Medzi prehliadkami je možné nájsť aj niektoré národné kultúrne pamiatky, petržalskú sobášnu sieň, ale aj Kostol svätej Rodiny, ktorý preslávil Pápež Ján Pavol II. svojou návštevou spred desiatich rokov.

"Petržalka renovovala svoju webovú stránku koncom minulého roka, vďaka čomu sú informácie pre Petržalčanov prehľadnejšie a transparentnejšie," ozrejmila Macenková. Vynovená modernejšia stránka priniesla od jej spustenia už niekoľko noviniek, medzi ktorými nechýba odkaz na facebook Petržalky - Viem byť Petržalčan, či zverejňovanie Petržalských novín. V podobných krokoch, ktoré pre svojich obyvateľov mestská časť na webstránke robí, chce pokračovať aj v budúcnosti. "Najbližším plánom je poskytnúť prostredníctvom webu možnosť listovať v prvej petržalskej kronike z roku 1935," dodala.

3D prehliadky Petržalky pre mestskú časť vyrobila spoločnosť ORIW v rámci svojho sponzorského projektu www.v3D.sk.
 

Vyberte región